Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κικίλιας σε φαρμακοποιούς: Μαζί θα λύσουμε τα θεσμικά θέματα
[Η Ναυτεμπορική]: Κικίλιας σε φαρμακοποιούς: Μαζί θα λύσουμε τα θεσμικά θέματα

[Η Ναυτεμπορική]: Κικίλιας σε φαρμακοποιούς: Μαζί θα λύσουμε τα θεσμικά θέματα

«Θα προχωρήσουμε μαζί για να λύσουμε τα θεσμικά θέματα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον πρόεδρο Απόστολο Βαλτά, μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τον νομικό σύμβουλο του ΠΦΣ Ηλία Δημητρέλλο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, που παρέδωσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων, αναφέρθηκε στην προσφορά των φαρμακοποιών σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και τόνισε ότι τα φαρμακεία είναι στο όριο βιωσιμότητας μετά από 10 χρόνια μνημονίων και για τον λόγο αυτόν πρέπει οπωσδήποτε να είναι πάντα διασφαλισμένο το θέμα της τακτικής πληρωμής των φαρμακείων.

«Αν η πολιτεία δεν επιλύσει τα θεσμικά θέματα, θα έχουμε πρόβλημα βιωσιμότητας» τόνισε ο κ. Βαλτάς. Επίσης, αναφέρθηκε σε θέματα όπως τα ΜΥΣΗΦΑ, στην κατάργηση του rebate και του 0,8%, αλλά και στη διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία για να σταματήσουν οι ουρές των ασθενών που παρατηρούνται στις κρατικές δομές.

Ο κ. Κοντοζάμανης αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής Εργασίας το οποίο προχωρά και στη συνεχή επικοινωνία που υπάρχει με τον ΠΦΣ για την επίλυση των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου και των καθημερινών ζητημάτων που ανακύπτουν στην διάρκεια της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε όλους τους φαρμακοποιούς για τη βοήθειά τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!