Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Τα επιδημιολογικά στοιχεία μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν
[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Τα επιδημιολογικά στοιχεία μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν

[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Τα επιδημιολογικά στοιχεία μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν

«Αυτά τα οποία ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα 15 μέρες πριν. Με δεδομένο ότι αυξήθηκε η κινητικότητα μέσα στις γιορτές, με τις εικόνες αυτές τις οποίες έχουμε δει και τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία παρουσιάζονται καθημερινώς, η κατάσταση μάς ανησυχεί και μας προβληματίζει. Αλλά όπως πάντα, το λόγο έχει η Επιτροπή των ειδικών, των Επιδημιολόγων- Λοιμωξιολόγων και λοιπών επιστημόνων.

Είναι 32 εξαιρετικοί επιστήμονες. Έχω αναθέσει στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, τον κύριο Πρεζεράκο, να προεδρεύει της Επιτροπής. Ποτέ δεν προτρέχω, δεν τους προκαταλαμβάνω και οι άνθρωποι κάνουν πολύ σοβαρά και σε πολύ υψηλό επίπεδο τη δουλειά τους», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αν αλλάξει η εισήγηση της Επιτροπής για τα σχολεία, αυτό θα προέρχεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα

Ο κ. Κικίλιας, σημείωσε ότι η εισήγηση της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι να ανοίξουν κατ’ αρχάς τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία. «Από εκεί και πέρα, όπως είπε σωστά ο υπουργός, ο κύριος Γεραπετρίτης, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνονται πάντα ad hoc και με βάση την κατάσταση η οποία επικρατεί στη χώρα. Και είναι προφανές ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Κάναμε μία τιτάνια προσπάθεια να πάμε μαζί με την ελληνική κοινωνία όλους αυτούς τους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!