Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Εμπιστοσύνη σε γιατρούς και νοσηλευτές – Όχι fake news για τον κορωνοϊό
[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Εμπιστοσύνη σε γιατρούς και νοσηλευτές – Όχι fake news για τον κορωνοϊό

[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Εμπιστοσύνη σε γιατρούς και νοσηλευτές – Όχι fake news για τον κορωνοϊό

«Εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες. Κι αυτό είναι το ζητούμενο για όλη την Ευρώπη. Και μετά υποστηρίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νοσοκομεία μας, τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές. Πρέπει να τους εμπιστευόμαστε όλους, να υπάρχει αφοσίωση και φυσικά να μην υπάρχουν fake news» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Βασίλης Κικίλιας, μετά το νέο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.

Στην τοποθέτησή του στο Συμβούλιο, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό τα κράτη-μέλη να ανταλλάσουν πληροφορίες για τα μέτρα που λαμβάνουν, όχι μόνο σε επιστημονικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κικίλιας πρότεινε την ενίσχυση της ψηφιακής πλατφόρμας του ECDC με τα πολιτικά μέτρα στα οποία προχωρά η κάθε χώρα καθημερινά, έτσι ώστε να υπάρχει on time ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία διεξαγωγής κοινών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού (πχ μάσκες, αντισηπτικά, κλπ) στο πνεύμα της αλληλεγγύης των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας του Συμβουλίου, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως πρότεινε ξανά στους Ευρωπαίους ομολόγους του τη δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας έτσι ώστε να μπαίνουν on time όλες οι πολιτικές των κρατών- μελών και να υπάρχει απευθείας ενημέρωση για τα επιμέρους μέτρα τα οποία παίρνουν για τον κορωνοϊό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!