Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα σε επίπεδο Δήμων στην Αττική
[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα σε επίπεδο Δήμων στην Αττική

[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα σε επίπεδο Δήμων στην Αττική

Την υποχρέωση του υπουργείου Υγείας να προστατεύσει τα παιδιά, τους καθηγητές, τις οικογένειές τους στο ξεκίνημα της καινούργιας σχολικής χρονιάς, τόνισε σήμερα μιλώντας στο τ/σ OPEN ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα επισήμανε τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο άνοιγμα των σχολείων σε όλο τον κόσμο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας στο άνοιγμα της συνέντευξης «είμαστε υποχρεωμένοι και θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά, τους καθηγητές, τις οικογένειές τους.

Γι’ αυτό και δώσαμε σαφείς οδηγίες δια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο.

Πρέπει να πω όμως ότι παρακολουθώντας και όλες τις άλλες χώρες που άνοιξαν τα σχολεία τους, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, υπάρχουν προβλήματα. Ανοίγουν σχολεία, κλείνουν σχολεία, γίνεται αναθεώρηση καθημερινά των υγειονομικών κανόνων, ανάλογα με τα κρούσματα.

Θα είμαστε προσεκτικοί, υπάρχει task force η οποία έχει δημιουργηθεί για αυτό ακριβώς το σκοπό. Ο ΕΟΔΥ είναι εδώ, οι επιστήμονές μας είναι εδώ, με πολλή αγάπη για τα παιδιά μας».

Για την περίπτωση που εμφανισθεί κρούσμα σε σχολείο, είτε μαθητή, είτε εκπαιδευτικού ξεκαθάρισε ότι η εξέταση θα γίνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με το αν είναι ένα κρούσμα, δύο ή τρία κρούσματα, αν είναι συγγενικά μεταξύ τους πρόσωπα ή όχι, αν είναι συρροή ή όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!