Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Ασφαλείς μέσα στο καλοκαίρι με εμβολιασμένο το 70%
[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Ασφαλείς μέσα στο καλοκαίρι με εμβολιασμένο το 70%

[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κικίλιας: Ασφαλείς μέσα στο καλοκαίρι με εμβολιασμένο το 70%

«Μέσα στο καλοκαίρι θα είμαστε ασφαλείς, καθώς θα επιτύχουμε τον εμβολιασμό του 70% του ελληνικού πληθυσμού», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός, μιλώντας στο Open, σημείωσε ότι «Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε φτάσει αυτό το ποσοστό, εφόσον συνεχιστούν κανονικά οι παραδόσεις των εμβολίων», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν εμβόλια για όποιο κι αν επιλέξει» ο πολίτης. «Η επάρκεια εμβολίων είναι διασφαλισμένη καθώς έχουν ήδη προαγοραστεί 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τη χώρα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν πριν από τη σχολική χρονιά, οι εμβολιασμοί και στα παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών, εφόσον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός φαρμάκων εγκρίνει τα εμβόλια για τις ηλικίες αυτές. Σε ερώτηση για το πως θα πειστούν οι γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει πειστεί για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών».

Όπως επεσήμανε, ο στόχος της κυβέρνησης είναι «να έχουν κάνει όλοι από την ηλικία των 18 ετών και άνω το εμβόλιο μέχρι και τον Ιούλιο», έτσι ώστε όλοι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και όσοι νόσησαν και έχουν φυσική ανοσία, να δημιουργήσουν ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. Επίσης, πρόσθεσε ότι «στα νησιά οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν κι άλλα εμβόλια πέραν από αυτό της Johnson and Johnson στη νησιωτική Ελλάδα για όσους το επιθυμούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!