Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η ΚΥΑ για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης και της ψυχαγωγίας
[Η Ναυτεμπορική]: Η ΚΥΑ για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης και της ψυχαγωγίας

[Η Ναυτεμπορική]: Η ΚΥΑ για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης και της ψυχαγωγίας

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων της εστίασης και της ψυχαγωγίας, το οποίο θα ισχύει από σήμερα και μέχρι τις 26 Ιουλίου, έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στον τρόπο λειτουργίας των υπαίθριων χώρων των κέντρων διασκέδασης για τους οποίους θα ισχύουν τελικά οι ίδιοι περιορισμοί τόσο στους κλειστούς χώρους των κέντρων όσο και στους ανοιχτούς.

Έτσι οι υπαίθριοι χώροι διασκέδασης θα λειτουργούν τελικά μόνον ως αμιγείς χώροι, διαθέτοντας δηλαδή μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες καθήμενους στο 85% της χωρητικότητας.

Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης ότι όλοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης: (Εστιατόρια, Καφέ, Κινηματογράφοι, Θέατρα) θα λειτουργούν ως αμιγείς με 85% πληρότητα. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε θέατρα/σινεμά. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test γονέων.

Στους ανοιχτούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια) επιτρέπονται κανονικά οι μη εμβολιασμένοι με τα ισχύοντα πρωτόκολλα της
ΓΓ Εμπορίου.

Οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα) μπορούν να λειτουργήσουν είτε ως αμιγείς χώροι και είτε ως μεικτοί. Οι αμιγείς χώρους μπορουν να λειτουργούν με πληρότητα 85% ενώ οι μεικτοί:

  • 75% Πληρότητα για χώρους <1000 καθήμενων
  • 70% Πληρότητα για χώρους <5000 καθήμενων
  • 65% Πληρότητα για χώρους <15000 καθήμενων

Να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!