Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: KF-21 Boramae: Εγχώριο προηγμένο μαχητικό από τη Νότια Κορέα
[Η Ναυτεμπορική]: KF-21 Boramae: Εγχώριο προηγμένο μαχητικό από τη Νότια Κορέα

[Η Ναυτεμπορική]: KF-21 Boramae: Εγχώριο προηγμένο μαχητικό από τη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα παρουσίασε την Παρασκευή ένα πρωτότυπο του πρώτου εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους, σε μια υψηλού συμβολισμού κίνηση ως προς το μέλλον της αμυντικής της βιομηχανίας.

Όπως μετέδωσε το κορεατικό πρακτορείο Yonhap, το γκρι μαχητικό, υπό την ονομασία KF-21 Boramae, παρουσιάστηκε σε τελετή στα κεντρικά της Korea Aerospace Industries, στην πόλη Σατσεόν στα νότια της χώρας, περίπου πέντε χρόνια μετά την έναρξη του ύψους 7,9 δισ. δολαρίων προγράμματος για την αντικατάσταση του στόλου των παλαιών μαχητικών F-4 και F-5.

Ο πρόεδρος Μουν Τζέι-ιν είπε ότι το νέο μαχητικό προορίζεται να αποτελέσει τη «ραχοκοκκαλιά» της πολεμικής αεροπορίας της χώρας και μίλησε για την έναρξη μιας «νέας εποχής» ως προς την ανεξαρτησία της εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας- αλλά και μια κομβική στιγμή για την αεροδιαστημική της βιομηχανία εν γένει.

«Η παρουσίαση του πρωτοτύπου είναι ένα μεγάλο βήμα στη διαδικασία ανάπτυξης, καθώς σημαίνει πως εισερχόμαστε στη φάση δοκιμής των δυνατοτήτων του μαχητικού, αφού κατασκευάσαμε κάτι που είχαμε μόνο σε σχέδια» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τους εξοπλισμούς.

Με μέγιστο φορτίο 7.700 κιλών, το νέο μαχητικό θα έχει 10 πυλώνες για πυραύλους αέρος- αέρος και άλλα όπλα, ενώ θα είναι ικανό να πετά στα 2.200 χλμ ώρα, με εμβέλεια 2.900 χλμ.

Η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για το 2022, ενώ η ανάπτυξή του στο σύνολό της αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το 2026.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!