Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ΕΝΦΙΑ το 2022
[Η Ναυτεμπορική]: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ΕΝΦΙΑ το 2022

[Η Ναυτεμπορική]: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ΕΝΦΙΑ το 2022

Του Θάνου Τσίρου
(email protected)

Μία κλίμακα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, η οποία θα διασφαλίζει μείωση -έστω και μικρή- στους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές στις οποίες η τιμή ζώνης θα αυξηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2022, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, εκτελώντας τη μία προσομοίωση μετά την άλλη προκειμένου να καταλήξει στους τελικούς συντελεστές. Η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης είναι το 2022 στην πλειονότητά τους οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης είτε μειώνεται είτε παραμένει σταθερή από την αρχή του επόμενου έτους, η τήρηση αυτής της δέσμευσης είναι δεδομένη. Σε αυτές τις δύο κατηγορίες κατατάσσεται περίπου το 45% των τιμών ζώνης της χώρας.

Το ζητούμενο, πλέον, είναι για το υπόλοιπο 55%, στο οποίο υπάρχει αύξηση, ένα σημαντικό μέρος -ουσιαστικά οι περιοχές που θα έχουν ανατίμηση της τιμής ζώνης κάτω από 20% με 25%- να δουν τελικώς, έστω και μικρή, ελάφρυνση παρά την αύξηση της τιμής ζώνης. Η τελική κλίμακα αναμένεται να παρουσιαστεί τον προσεχή Ιανουάριο, μήνα κατά τον οποίο προγραμματίζεται να κατατεθεί και το νομοσχέδιο στη Βουλή, ώστε η έκδοση των νέων εκκαθαριστικών να γίνει προς το τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου και η έναρξη πληρωμής από το τέλος Μαρτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!