Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κερδισμένοι και χαμένοι από την ανακατανομή του νέου ΕΣΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Κερδισμένοι και χαμένοι από την ανακατανομή του νέου ΕΣΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Κερδισμένοι και χαμένοι από την ανακατανομή του νέου ΕΣΠΑ

Η τελική κατανομή του τελικού σχεδίου ευνοεί ξεκάθαρα το τομεακό πρόγραμμα Ψηφιακός Μετασχηματισμός, ο προϋπολογισμός του οποίου αυξάνεται κατά 310 εκατ. ευρώ.

Του Σταμάτη Ζησίμου
zstam@naftemporiki.gr
Ανακατανομές στον προϋπολογισμό των Τομεακών και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 έφερε η μεταφορά πόρων ύψους 500 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα Border Management and Visa Instrument (BMVI), το οποίο στην Ελλάδα διαχειρίζεται το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού προϋπολογισμού από τα 26,7 δισ. ευρώ στα 26,2 δισ. ευρώ.

Η μείωση αυτή που αποτυπώθηκε στο τελικό σχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Κομισιόν επηρέασε κατά κύριο λόγο τα Τομεακά Προγράμματα, κάποια εκ των οποίων είχαν απώλειες εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο προσχέδιο.

Η τελική κατανομή του τελικού σχεδίου ευνοεί ξεκάθαρα το τομεακό πρόγραμμα Ψηφιακός Μετασχηματισμός, ο προϋπολογισμός του οποίου αυξάνεται κατά 310 εκατ. ευρώ. Αύξηση στον προϋπολογισμό του «βλέπει» και το τομεακό πρόγραμμα Τεχνική Βοήθεια, αλλά και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης το οποίο αφορά τις περιοχές απολιγνιτοποίησης.

Αντίθετα, μείωση προϋπολογισμού σε σχέση με το προηγούμενο σχέδιο που είχε προκύψει από σχετική δημόσια διαβούλευση έχουν τα τομεακά προγράμματα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία», «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», «Περιβάλλον Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή» και «Πολιτική Προστασία».

Μεταφορά του 5% των κονδυλίων

Από την προκαταρκτική κατανομή του τελικού σχεδίου, μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με το προηγούμενο σχέδιο λαμβάνουν όλες οι περιφέρειες με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!