Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων- Τα πολλά τεστ το πιο αποτελεσματικό μέτρο
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων- Τα πολλά τεστ το πιο αποτελεσματικό μέτρο

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων- Τα πολλά τεστ το πιο αποτελεσματικό μέτρο

Κατηγορηματικά διαψεύδει για ακόμη μια φορά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί, τόνισε ότι «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα πρωτόκολλα τηρούνται καλά».

«Βέβαια όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία», συμπλήρωσε. Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι η μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test ενώ σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα δωρεάν, εργαστηριακά rapid και self test.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί για την έγκαιρη διάγνωση, αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς και έτσι σταματά η διασπορά.

Περισσότερα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη, ενώ είπε πώς τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία και δεν την οδηγούν.

Θετικά στοιχεία από την εκπαιδευτική κοινότητα

Αναφερθείσα στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας, η υπουργός σημείωσε ότι αναμένεται και η γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ακόμη, για τους εμβολιασμούς στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, είπε ότι έχει πάει πολύ καλά με πάνω από το 84% των καθηγητών στα σχολεία έχει εμβολιαστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!