Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: Τι εξετάζεται για την είσοδο στα πανεπιστήμια
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: Τι εξετάζεται για την είσοδο στα πανεπιστήμια

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: Τι εξετάζεται για την είσοδο στα πανεπιστήμια

Τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να αποκατασταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία παρά την πορεία της πανδημίας αναζητάει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε σήμερα η υπουργός Παιδεία και Θρησκευμάτων.

Χαρακτηρίζοντας απόλυτη προτεραιότητα την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι οι εμβολιασμοί αποτελούν ισχυρό όπλο κατά την πανδημίας.

Μιλώντας στον τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάλεσε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να αξιοποιήσουν το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης.

Όπως είπε, πάνω από το 74% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί ενώ δεν απέκλεισε τίποτα αναφορικά με τη διδασκαλία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και το ενδεχόμενο συμμετοχής μόνο των εμβολιασμένων φοιτητών. «Τα συζητάμε όλα», είπε χαρακτηριστικά.

«Και τα ΑΕΙ θέλουν η διδασκαλία να γίνεται δια ζώσης. Τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε όλους τους όρους με το οποίο θα γίνει αυτό εφικτό. Εξετάζεται είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού και εργαστηριακά τεστ για ανεμβολίαστους», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τους εμβολιασμούς σε μικρότερες ηλικίες που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, η κ. Κεραμέως εξήγησε πως τα παιδιά ηλικίας 12 -17 ετών που είναι πλήρως εμβολιασμένα κατά πασά πιθανότητα, και ακολουθώντας τη λογική της επιτροπής των ειδικών δε θα κάνει τεστ όπως στα πλοία.

«1 στα 2 κρούσματα στη χώρα το ανακαλύπταμε από σελφ τεστ» , τόνισε.

Αναφερόμενη έπειτα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας σχολίασε την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!