Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: 49 νομοί έχουν ήδη μπει στις ψηφιακές σχολικές τάξεις
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: 49 νομοί έχουν ήδη μπει στις ψηφιακές σχολικές τάξεις

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: 49 νομοί έχουν ήδη μπει στις ψηφιακές σχολικές τάξεις

Συζήτηση επί της ετήσιας Έκθεσης Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης για το έτος 2018, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με «ταχύτατους ρυθμούς και εντυπωσιακή συμμετοχή» υλοποιείται, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το σχέδιό του για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη του συνόλου των Λυκείων της χώρας και σειρά έχουν την ερχόμενη εβδομάδα τα Γυμνάσια.

Αναλυτικά, το ψηφιακό σχολείο ξεκίνησε, με προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, ως εξής:

  • Τη Δευτέρα 16/3, σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, τους νομούς όπου είχε αρχικά ανασταλεί η εκπαιδευτική λειτουργία των σχολείων.
  • Την Τρίτη 17/3 επεκτάθηκε σε 16 επιπλέον νομούς: Δράμας, Έβρου, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Λασιθίου.
  • Την Πέμπτη 19/3 σε ακόμα 20: Βοιωτίας Γρεβενών, Εύβοιας, Ημαθίας, Καβάλας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Τρικάλων, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής και Χανίων.
  • Σήμερα, Παρασκευή 20/3, προστέθηκαν άλλοι 10: Αργολίδας, Αρκαδίας, περιοχές της Αττικής, Πιερίας, Σερρών, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Ηρακλείου, Λάρισας, Πειραιά.

Τη Δευτέρα 23/3 εντάσσονται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι νομοί Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘΜ ενδεικτικά στοιχεία της αθρόας συμμετοχής εκπαιδευτικών και μαθητών είναι:

  • Την Τρίτη, 17/3 εκπαιδευτικοί δημιούργησαν 1.996 ψηφιακές τάξεις και παρέδωσαν διαδικτυακά μαθήματα, ενώ την Τετάρτη, 18/3 πραγματοποιήθηκαν 4198 μαθήματα.
  • Στις τηλεδιασκέψεις που απευθύνονταν στις ομάδες υποστήριξης των σχολείων, διευθυντές-καθηγητές πληροφορικής και εκπαιδευτικούς με ευχέρεια χρήσης τεχνολογικών μέσων, υπήρξε πάνω από 100% συμμετοχή, π.χ. με 1.200 συμμετέχοντες την Πέμπτη, όταν οι προσκεκλημένοι ήταν 1.130, οι οποίοι προσκάλεσαν με τη σειρά τους και συναδέλφους τους από άλλες περιοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!