Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων: Δωρεάν έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
[Η Ναυτεμπορική]: ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων: Δωρεάν έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

[Η Ναυτεμπορική]: ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων: Δωρεάν έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Με δωρεάν εξέταση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, ξεκίνησε σήμερα, πιλοτικά, από το ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων, το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του Δικτύου, Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση του με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλου, του υπεύθυνου ιατρού του κέντρου, Κ. Καράμπελα και συνεργατών τους, επισήμανε ότι η δράση θα αποτελέσει πιλότο για την υλοποίηση του συνολικού προγράμματος για τη Πρόληψη και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο της Υγείας των πολιτών.

Εξέφρασε δε την ικανοποίηση για την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει πάνω από 150 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πρόληψη και τη θωράκιση της υγείας των πολιτών.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα πρόληψης, ο κ. Πατούλης τόνισε, πως κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχουν τα ΚΕΠ Υγείας. «Έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο καθολικό πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού Ελέγχου Υγείας για τους 66 δήμους της Αττικής, για όλους τους πολίτες, σε 11 θανάσιμα νοσήματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ. Σταμούλης, ευχαρίστησε την περιφέρεια για την δωρεάν εξέταση των πολιτών, τονίζοντας ότι τόσο δική του επιθυμία όσο και του Κ. Καράμπελα, είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα πρόληψης της υγείας τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!