Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Κέντρο Ποδηλάτου» του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ι.Ο.Α.Σ «Πάνος Μυλωνάς»
[Η Ναυτεμπορική]: «Κέντρο Ποδηλάτου» του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ι.Ο.Α.Σ «Πάνος Μυλωνάς»

[Η Ναυτεμπορική]: «Κέντρο Ποδηλάτου» του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ι.Ο.Α.Σ «Πάνος Μυλωνάς»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» εγκαινίασαν σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου, το «Κέντρο Ποδηλάτου» στην καρδιά της Αθήνας, τονίζοντας ότι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που θέτει για την Αθήνα η βιώσιμη κινητικότητα, είναι η απρόσκοπτη και ασφαλής μετακίνηση με το ποδήλατο.

Πρόκειται, σύμφωνα με σχετική ανακοπίνωση, για ενημερωτικό σταθμό, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, σχετικά με την ασφαλή χρήση και τα σημεία τεχνικού ελέγχου του ποδηλάτου.

Το «Κέντρο Ποδηλάτου» θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας & Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, όπου και καθημερινά και για ένα (1) μήνα, εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ. θα είναι διαθέσιμοι για να συζητήσουν και να ενημερώσουν όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο.

Στο «Κέντρο Ποδηλάτου» οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για:

1. Τον εξοπλισμό ασφαλείας που πρέπει να διαθέτει ένα ποδήλατο
2. Τα βασικά σημεία που θα πρέπει να ελέγχουν πριν την χρήση του ποδηλάτου
3. Τον εξοπλισμό ασφάλειας του αναβάτη
4. Τους κανόνες που πρέπει να τηρούν, ώστε να παραμένουν ασφαλείς κινούμενοι εντός του αστικού ιστού

Ο σταθμός απευθύνεται σε όλους, καθώς θα δίνονται συμβουλές που αφορούν την ασφαλή ποδηλασία ενηλίκων αλλά και των παιδιών.

Οι πολίτες μετά το πέρας της επίσκεψής τους θα παραλαμβάνουν φυλλάδιο για την υπενθύμιση των βασικών σημείων ελέγχου του ποδηλάτου και των κανόνων ασφαλείας πριν ξεκινήσουν και κατά την ποδηλασία. Στο φυλλάδιο θα σημειώνονται και τυχόν σημεία του ποδηλάτου που χρήζουν παρέμβαση/διόρθωση/επισκευή στο ποδήλατο (π.χ. φώτα, λάστιχα, φρένα κτλ) ώστε οι πολίτες να απευθύνονται στους αρμόδιους επιχειρηματίες για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!