Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΚΕΦίΜ: Εργαζόμαστε τις ημέρες του χρόνου για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές
[Η Ναυτεμπορική]: ΚΕΦίΜ: Εργαζόμαστε τις ημέρες του χρόνου για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές

[Η Ναυτεμπορική]: ΚΕΦίΜ: Εργαζόμαστε τις ημέρες του χρόνου για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές

Τις 179 από τις 365 ημέρες του χρόνου εργάζονται οι Έλληνες φορολογούμενοι για να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στο κράτος. Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ) οι Έλληνες χρειάζεται να εργάζονται τις μισές μέρες του χρόνου για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

Η συνολική επιβάρυνση πολιτών και επιχειρήσεων από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2021 ανέρχεται σε 71,9 δις ευρώ, σχεδόν διπλάσια από τα 44,4 δις. ευρώ που καταβάλλουν τα νοικοκυριά για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών για διατροφή, ένδυση, στέγαση, οικιακά αγαθά, μεταφορές και επικοινωνίες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του ΚΕΦίΜ, για το 2021 η ημέρα φορολογικής ελευθερίας είναι η 29η Ιουνίου, οπότε από εδώ και μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιοι για το πώς θα δαπανήσουν το εισόδημά τους δεδομένου ότι μέχρι τον Ιούνιο δούλευαν για την Εφορία και τον ΕΦΚΑ. Μόνο για την πληρωμή των έμμεσων φόρων απαιτούνται 75 ημέρες δουλειάς, των ασφαλιστικών εισφορών 60 ημέρες εργασίας, των άμεσων φόρων 43 ημέρες και μία ημέρα για την κάλυψη των φόρων κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

  • Οι Έλληνες χρειάζεται να δουλεύουν 179 από τις 365 ημέρες του χρόνου για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και συνεπώς η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας για το 2021 είναι η 29η Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!