Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΚΕΔΕ για Ρουβίκωνα: Δεν γίνονται ανεκτές οι εκφοβιστικές πρακτικές
[Η Ναυτεμπορική]: ΚΕΔΕ για Ρουβίκωνα: Δεν γίνονται ανεκτές οι εκφοβιστικές πρακτικές

[Η Ναυτεμπορική]: ΚΕΔΕ για Ρουβίκωνα: Δεν γίνονται ανεκτές οι εκφοβιστικές πρακτικές

Την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Λυκόβρυσης-Πεύκης καταδικάζει απερίφραστα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κι εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δήμαρχο, Τάσο Μαυρίδη.

Όπως σημειώνει, αυτές οι πρακτικές μάς γυρνούν ως κοινωνία πολλά χρόνια πίσω και δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που αναγνωρίζει στον θεσμό της αυτοδιοίκησης το σημαντικό έργο και προσφορά, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι δήμοι όλης της χώρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του Covid19. «Η καθημερινή προσπάθεια των αιρετών εκπροσώπων και των εργαζομένων μας να κρατήσουμε τους δήμους μας ανοικτούς, τις πόλεις μας λειτουργικές και να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας είναι διαρκής και δεν πρόκειται να ανασταλεί από αυτούς που επιλέγουν τη βία ως μορφή προώθησης των απόψεών τους» δηλώνει η Ένωση.

Παράλληλα, εκφράζει την αμέριστη στήριξη στον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, τα αιρετά μέλη της δημοτικής Αρχής και τους εργαζόμενους του δήμου και τονίζει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τους δικούς της δημοκρατικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος και πως, σε κάθε περίπτωση, «δεν γίνονται ανεκτές οι εκφοβιστικές πρακτικές από οποιονδήποτε, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε κάθε τοπική κοινωνία».

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως «ο δήμος Πεύκης-Λυκόβρυσης έχει παγώσει εδώ και δύο μήνες τους μισθούς 23 εργαζομένων που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων της περιοχής, καθώς αρνείται να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 300€ τον μήνα, ενώ παράλληλα έχει διακόψει τις συμβάσεις 5 εργαζομένων στον ίδιο τομέα απασχόλησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!