Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Με καθυστέρηση το δώρο Πάσχα
[Η Ναυτεμπορική]: Με καθυστέρηση το δώρο Πάσχα

[Η Ναυτεμπορική]: Με καθυστέρηση το δώρο Πάσχα

Σε διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ και σε καταβολή μεν του δώρου του Πάσχα αλλά αργότερα, αν αυτό δεν είναι εφικτό από τον εργοδότη τον Απρίλιο, προχωρά η κυβέρνηση. Σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Επενδύσεων και Απασχόλησης και Εργασίας προχωρούν σε ανακοινώσεις της τρίτης δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία.

Τα 10 δισ. ευρώ που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση ως «αντίδοτο» στις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία, οδηγεί στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού για φέτος, όπου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι χαμηλότερο του 3,5% / ΑΕΠ αλλά και η ανάπτυξη, με τα έως τώρα δεδομένα, θα κυμανθεί στο 0% ή οριακά πάνω από 0%.

Διευρύνονται οι δικαιούχοι των 800 ευρώ

Μεγαλώνει ο αριθμός των δικαιούχων του «έκτακτου μισθού» των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου. Στους δικαιούχους του ποσού αυτού περιλαμβάνονται:

· οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας

· οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν αλλά καταγράφεται σημαντική μείωση του τζίρου τους, με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών.

· όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και 18 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι τράπεζες θα παράσχουν διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων ενήμερων δανείων παρέχοντας στους πολίτες που θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, τρίμηνη αναστολή πληρωμής των δόσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!