Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Καθημερινές εικόνες συλλαμβάνουν «επ’ αυτοφώρω» τους πρωταγωνιστές τους
[Η Ναυτεμπορική]: Καθημερινές εικόνες συλλαμβάνουν «επ’ αυτοφώρω» τους πρωταγωνιστές τους

[Η Ναυτεμπορική]: Καθημερινές εικόνες συλλαμβάνουν «επ’ αυτοφώρω» τους πρωταγωνιστές τους

Έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Βατανίδη με τίτλο «Επ’ Αυτοφώρω» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 28 Μαρτίου (Λεμπέση 12, Αθήνα).

Ο Στάθης Βατανίδης, έχοντας πάντα ως κεντρικό άξονα της δουλειάς του τον ίδιο τον άνθρωπο, παρουσιάζει εικόνες καθημερινές, πιάνοντας «επ’ αυτοφώρω» τους πρωταγωνιστές τους.

Με αφορμή την επέτειο της 30χρονης (1990 – 2020) παρουσίας του στα εικαστικά δρώμενα της χώρας, ο Στάθης Βατανίδης εκθέτει, εκτός των άλλων έργων, και 30 επετειακά έργα διαστάσεων 30×30 cm, τεχνικής λάδι σε καμβά, προστατευμένα από plexiglass που συνοδεύονται από ένα συλλεκτικό βιβλίο – κατάλογο, τυπωμένο σε 30 μοναδικά αντίτυπα.

Όπως αναφέρει ο Μάνος Στεφανίδης, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος προλογίζει και τον κατάλογο της έκθεσης: «Το κοινό, παρά την τερατώδη αγορά τέχνης ή το κοσμικό boom των εικαστικών, λιγοστεύει δραματικά από την τέχνη, σα να στρέφει τα νώτα του στην ομορφιά από απόγνωση και αντικαθίσταται από βιαστικούς καταναλωτές που προτιμούν, αντί της αισθητικής, τη χρησιμότητα και, ακόμα χειρότερα, τη διακόσμηση. Οι αληθινοί δημιουργοί, δηλαδή οι ευαίσθητοι και οι προβληματισμένοι, αυτοί που έχουν συνείδηση όλης της ματαιότητας της εποχής μας ασφυκτιούν αλλά, όπως θα ήθελε και ο Μπέκετ, συνεχίζουν!
Είναι αυτοί που η ευθύνη ή κι ο τρόμος της ομορφιάς, τούς κατακαίει τα σπλάχνα συχνά διαπιστώνοντας πως δεν έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!