Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κατεχόμενα: Μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων προανήγγειλε ο Ερντογάν
[Η Ναυτεμπορική]: Κατεχόμενα: Μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων προανήγγειλε ο Ερντογάν

[Η Ναυτεμπορική]: Κατεχόμενα: Μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων προανήγγειλε ο Ερντογάν

Το άνοιγμα των Βαρωσίων προανήγγειλαν την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε στη λύση δύο κρατών.

Αναλυτικότερα, Ερντογάν και Τατάρ ανακοίνωσαν την άρση στρατιωτικού καθεστώτος στα Βαρώσια και το πιλοτικό άνοιγμα του 3,5% της περίκλειστης περιοχής. Όπως είπε ο Ερντογάν, όποιος Ελληνοκύπριος το επιθυμεί μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει σεβασμός στους Ελληνοκύπριους σε ό,τι αφορά τις περιουσίες τους. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε, να πάμε στο επόμενο βήμα παρακάτω, είπε υποστηρίζοντας ότι θα έχει σαφέστατα οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η Ελλάδα σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, λύση που θα βασίζεται στις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Μια Κύπρος ενωμένη στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής διζωνικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

«Οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία, καθώς και η σημερινή ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, για την ανατροπή της προοπτικής αυτής μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους και τις απορρίπτουμε στο σύνολό τους», συνεχίζει.

«Η συνέχιση των παράνομων ενεργειών, καθώς και των νέων εξαγγελιών από τουρκικής πλευράς καταπατούν τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!