Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κατασκευάστηκε κάμερα που βλέπει ότι δεν βλέπουν τα μάτια και τα μικροσκόπια
[Η Ναυτεμπορική]: Κατασκευάστηκε κάμερα που βλέπει ότι δεν βλέπουν τα μάτια και τα μικροσκόπια

[Η Ναυτεμπορική]: Κατασκευάστηκε κάμερα που βλέπει ότι δεν βλέπουν τα μάτια και τα μικροσκόπια

Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα μια εικόνα από τον μηχανισμό στον οποίο βασίζεται η λειτουργία της κάμερας.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθούν κάμερες που θα μπορούν να βλέπουν πίσω ή μέσα από εμπόδια κυρίως για χρήση στα αυτόνομα οχήματα ώστε να μπορούν να διακρίνουν άλλα οχήματα ή πεζούς πίσω από γωνίες ή από κάθε είδους τυφλά σημεία. Φυσικά παρόμοιας τεχνολογίας κάμερες αναπτύσσονται και για στρατιωτικές εφαρμογές.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ κατασκεύασαν μια νέα κάμερα η οποία μπορεί να βλέπει πίσω από γωνίες, μέσα στην ομίχλη αλλά ακόμη και μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Μάλιστα όσον αφορά τον ανθρώπινο οργανισμό οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι μπορεί να δίνει εικόνες μεγάλης λεπτομέρειας και υψηλής ανάλυσης από τη λειτουργία διαφόρων οργάνων όπως τους χτύπους της καρδιάς αλλά ακόμη και τι συμβαίνει στον μικρόκοσμο του ανθρώπινου σώματος όπως τους ιστούς ή τα τριχοειδή αγγεία.

Οι ερευνητές παρουσιάζουν την κάμερα στην επιθεώρηση «Nature Communications» και όπως αναφέρουν βασίστηκαν σε μια νέας γενιάς τεχνολογία απεικόνισης, την NLoS, αναπτύσσοντας μια νέα προηγμένη εκδοχή της. Όπως αναφέρουν η τεχνολογία αυτή εκτός από τις προφανείς εφαρμογές της στην ιατρική και τα συστήματα πλοήγησης οχημάτων κάθε είδους έχει απεριόριστες εφαρμογές σε πολλά πεδία.

«Η τεχνολογία που αναπτύξαμε δημιουργεί ένα νέο πεδίο απεικονιστικών δυνατοτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!