Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κατάρ: Το HRW ζητεί από τη χώρα να εξαλείψει το καθεστώς κηδεμονίας των γυναικών
[Η Ναυτεμπορική]: Κατάρ: Το HRW ζητεί από τη χώρα να εξαλείψει το καθεστώς κηδεμονίας των γυναικών

[Η Ναυτεμπορική]: Κατάρ: Το HRW ζητεί από τη χώρα να εξαλείψει το καθεστώς κηδεμονίας των γυναικών

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κάλεσε το Κατάρ σήμερα να εξαλείψει το καθεστώς κηδεμονίας των γυναικών που τις εμποδίζει να λαμβάνουν μόνες τους αποφάσεις για την καθημερινότητά τους.

Παρά τις προόδους, οι γυναίκες “εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν βαθιές διακρίσεις σχεδόν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους” στο Κατάρ, κατήγγειλε το HRW σε έκθεσή του, στην οποία ζητεί από το Κατάρ να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Οι γυναίκες, ανάλογα με την ηλικία τους, πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη ενός άνδρα κηδεμόνα για να ταξιδέψουν, να σπουδάσουν στο εξωτερικό, να παντρευτούν ή να έχουν πρόσβαση σε αντισύλληψη. Οι κηδεμόνες συνήθως είναι πατεράδες, αδελφοί, θείοι ή ξάδελφοι. Οι γυναίκες στο Κατάρ δεν μπορούν να είναι κηδεμόνες των παιδιών τους, ακόμη κι αν είναι χήρες.

“Μόλις μια γυναίκα παντρεύεται, η κηδεμονία μεταφέρεται από τον πατέρα στον σύζυγό της”, διευκρινίζει το HRW. Μία από τις 50 γυναίκες από τις οποίες πήρε συνέντευξη το HRW περιέγραψε τις ζωές των γυναικών σαν “μια συνεχή καραντίνα. Αυτό που αναγκάζεται να υποστεί όλος ο κόσμος αυτή την περίοδο, είναι η κανονικότητα για τα κορίτσια” στο Κατάρ. Η ίδια είναι 40 ετών, όμως οι γονείς της αρνούνται να της επιτρέψουν να δεχθεί μια υποτροφία για να σπουδάσει στο εξωτερικό.

Οι ανύπαντρες γυναίκες κάτω των 25 ετών χρειάζονται την έγκριση του κηδεμόνα τους για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ενώ ο πατέρας ή ο σύζυγός τους ενδέχεται να τους απαγορεύσει να ταξιδέψουν ανεξαρτήτως ηλικίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!