Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κατάδυση στο βαθύτερο γνωστό ναυάγιο, στον Ειρηνικό Ωκεανό
[Η Ναυτεμπορική]: Κατάδυση στο βαθύτερο γνωστό ναυάγιο, στον Ειρηνικό Ωκεανό

[Η Ναυτεμπορική]: Κατάδυση στο βαθύτερο γνωστό ναυάγιο, στον Ειρηνικό Ωκεανό

Στο βαθύτερο γνωστό ναυάγιο, το USS Johnston, στη θάλασσα των Φιλιππίνων, στον Ειρηνικό Ωκεανό, καταδύθηκε υποβρύχιο.

Το USS Johnston βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 6.500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι ερευνητές διέθεσαν πολλές ώρες στην επιθεώρηση και την μαγνητοσκόπηση του πλοίου, ενώ πραγματοποιήθηκε σειρά από καταδύσεις. Το 115 μέτρων αντιτορπιλικό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ βυθίστηκε κατά τη ναυμαχία της νήσου Σαμάρ, το 1944, μετά από σφοδρή μάχη με έναν μεγαλύτερο στόλο ιαπωνικών πολεμικών πλοίων.

Σύμφωνα με τον Victor Vescovo, που ηγήθηκε της αποστολής και πλοήγησε το υποβρύχιο, το ναυάγιο βρίσκεται σε τόσο μεγάλο βάθος που, καθώς το οξυγόνο εκεί είναι ελάχιστο, υπάρχει πολύ μικρή διάβρωση από τη θαλάσσια ζωή.

Ως εκ τούτου, το πλοίο είναι «εξαιρετικά ανέπαφο πέρα από το σημείο της ζημιάς από τη σφοδρή μάχη». Το ναυάγιο εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2019 και κομμάτια του μαγνητοσκοπήθηκαν από τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο. Ωστόσο, ένα κομμάτι του ναυαγίου ήταν σε βάθος μεγαλύτερο από αυτό που το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο μπορούσε να ερευνήσει και έτσι, γι’ αυτή την αποστολή, επιστρατεύτηκε ένα άλλο υποβρύχιο, το DSV Limiting Factor.

Το υποβρύχιο, με κύτος τιτανίου, μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα και να καταδυθεί σε οποιοδήποτε βάθος. Κατά το παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί σε αποστολές στην Τάφρο των Μαριανών αλλά και στο ναυάγιο του Τιτανικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!