Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κατά των αποφάσεων του γερμανικού δικαστηρίου Γερμανίδα αξιωματούχος της ΕΚΤ
[Η Ναυτεμπορική]: Κατά των αποφάσεων του γερμανικού δικαστηρίου Γερμανίδα αξιωματούχος της ΕΚΤ

[Η Ναυτεμπορική]: Κατά των αποφάσεων του γερμανικού δικαστηρίου Γερμανίδα αξιωματούχος της ΕΚΤ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποτελεί τον μοναδικό θεσμό που έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει για τη συνταγματικότητα των ενεργειών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαμηνύει Γερμανίδα αξιωματούχος της ΕΚΤ, διαχωρίζοντας τη θέση της από τις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.

Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ -το οποίο ενεργοποιήθηκε το 2015- παραβαίνει τις εντολές της κεντρικής τράπεζας, δίνοντας διορία τριών μηνών στην ΕΚΤ να επιχειρηματολογήσει υπέρ της νομιμότητας του QE, αλλιώς θα πρέπει να εξαιρεθεί η Βundesbank από το πρόγραμμα.

«Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε αγορές κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος και του συμπληρωματικού προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης λόγω πανδημίας, καθώς και τα υπόλοιπα μέτρα νομισματικής πολιτικής, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η εντολή μας», δήλωσε η Γερμανίδα Ίζαμπελ Σνάμπελ, μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ. «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία πάνω στην ΕΚΤ και τις πράξεις της», ανέφερε η κ. Σνάμπελ στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica.

Αναφορικά με τις κατηγορίες των Γερμανών δικαστών ότι η ΕΚΤ διεξάγει οικονομική αντί νομισματικής πολιτικής, η κ. Σνάμπελ σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα αξιολογεί διαρκώς εάν τα μέτρα της είναι «κατάλληλα, αναγκαία και κατ’ αναλογία των περιστάσεων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!