Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Καραμανλής: Ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα – Ενισχύουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Καραμανλής: Ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα – Ενισχύουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Καραμανλής: Ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα – Ενισχύουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών και την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ και τα μεγάλα έργα σε όλη την Ελλάδα, μιλά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Χαρακτηρίζει το 2021 ως έτος των υποδομών, καθώς, όπως εξηγεί ο ίδιος, ένα-ένα ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα, ενώ αναφέρεται και στα σιδηροδρομικά έργα και τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την οδική ασφάλεια, που είναι «εθνικός μας στόχος».

Ο υπουργός, απαντώντας στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «διάλυσης» των συγκοινωνιών, δηλώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί που μέσα σε 1,5 χρόνο δεν προλάβαμε να διορθώσουμε όσα διέλυσε σε 4,5 χρόνια». «Η πραγματικότητα είναι ότι εκείνοι δεν έκαναν ούτε μία πρόσληψη, δεν πήραν ούτε ένα λεωφορείο, είχαν μειώσει ακόμα και τις προμήθειες ανταλλακτικών… Τώρα όλα αυτά τα αλλάζουμε. Το μόνο που είχαν αυξήσει ήταν η τιμή του εισιτηρίου. Κι εμείς τη μειώσαμε ξανά» επισημαίνει ο υπουργός, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατηρηθεί μειωμένο το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες εφόσον «τα οικονομικά μας το επιτρέπουν».

Τονίζει πως «σήμερα, έχουμε κάθε μέρα 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων στους δρόμους της Αθήνας και οι χρονοαποστάσεις στο μετρό έχουν μειωθεί κατά 2,5′-3′. Δεν είναι όλα ρόδινα… αλλά έχουν γίνει βήματα βελτίωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!