Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Καραμανλής: Σχεδόν καθολική η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Καραμανλής: Σχεδόν καθολική η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Καραμανλής: Σχεδόν καθολική η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στο άνοιγμα των αερομεταφορών μετά τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και στη νέα κανονικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω κορωνοϊού, αναφέρθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στον «Real FM 97,8», υπενθύμισε ότι η Ελλάδα διά του πρωθυπουργού ήδη από τον Απρίλιο στη Σύνοδο Κορυφής είχε ζητήσει κοινές κατευθυντήριες γραμμές για τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτίμησε ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι σε αυτή τη λογική.

Ανέφερε επίσης ότι έγινε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας να μην υπάρχει διάκριση μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πρέπει να γίνει ένα σταδιακό άνοιγμα των εσωτερικών συνόρων της Ευρώπης μεταξύ χωρών που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση επιδημιολογική» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κρίνει εάν η χώρα Α είναι σε μία παρόμοια επιδημιολογική κατάσταση με μία χώρα Β και να έρθει σε μία πιο στενή διμερή συμφωνία».

Ο υπουργός σημείωσε ότι για λόγους πρακτικούς δεν «ακούμπησε» αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ελληνική πρόταση για διεξαγωγή τεστ στους επιβάτες 72 ώρες πριν την πτήση, πρόσθεσε όμως ότι αυτό δε σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει ορισμένα μέτρα, «τα οποία θα τα δούμε μαζί με τους ειδικούς».

«Αυτά που ανακοινώθηκαν χθες δεν είναι θέσφατα. Είναι κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες μάλιστα ανακοινώθηκαν μετά από πίεση του Έλληνα πρωθυπουργού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!