Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κανονικά, Ανάσταση τα μεσάνυχτα ζητά η Εκκλησία της Κρήτης
[Η Ναυτεμπορική]: Κανονικά, Ανάσταση τα μεσάνυχτα ζητά η Εκκλησία της Κρήτης

[Η Ναυτεμπορική]: Κανονικά, Ανάσταση τα μεσάνυχτα ζητά η Εκκλησία της Κρήτης

Tην τροποποίηση του ωραρίου απαγόρευσης το Μεγάλος Σάββατο στις 2 μετά τα μεσάνυχτα προκειμένου να μπορέσουν οι πιστοί να παρακολουθήσουν την Ανάσταση τα μεσάνυχτα, και όχι στις 9.00 το βράδυ, όπως φαίνεται ότι προκρίνεται, ζητά η Εκκλησία της; Κρήτης με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως,

Επίσης ζητά αλλαγή του ωραρίου και για την Μεγάλη Πέμπτη και για την Μεγάλη Παρασκευή

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretapost, τα αιτήματα των ιεραρχών του νησιού για την Αγία Εβδομάδα καθώς και για την εβδομάδα της Διακαινησίμου είναι τα εξής:

  1. Παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και με αναλογία 1 άτομο ανά 20 τ.μ. σε όλους ανεξαιρέτως τους Ιερούς Ναούς (Μητροπολιτικούς, Καθεδρικούς, Μοναστηριακούς, Ενοριακούς) με ανώτατο όριο τα 100 πρόσωπα.
  2. Παρουσία των πιστών στους προαύλιους χώρους των Ιερών Ναών με τη χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων, τηρουμένων πάντοτε των απαραίτητων μέτρων προστασίας (αποστάσεις 2 μέτρων σε κάθε πλευρά, χρήση μάσκας κτλ).
  3. Τέλεση δύο ή περισσότερων Ιερών Ακολουθιών σε διαφορετικές ώρες, όπου υπάρχει δυνατότητα, για την μεγαλύτερη συμμετοχή των πιστών χωρίς φαινόμενα συνωστισμού, καθώς και δυνατότητα τελέσεως υπαιθρίων Ιερών Ακολουθίων σε ανοιχτούς χώρους.
  4. Περικοπή της λιτανεύσεως του Επιταφίου μόνον πέριξ των Ιερών Ναών, δίχως την πραγματοποίηση της καθιερωμένης μεγάλης πομπής – λιτανείας δια των οδών των Ενοριών, στις πόλεις και στα χωριά της υπαίθρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!