Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Καναδάς- πυρκαγιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βρετανική Κολομβία
[Η Ναυτεμπορική]: Καναδάς- πυρκαγιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βρετανική Κολομβία

[Η Ναυτεμπορική]: Καναδάς- πυρκαγιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βρετανική Κολομβία

Η Βρετανική Κολομβία, η πιο δυτική επαρχία του Καναδά, κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών, οι οποίες αναμένεται να λάβουν μεγαλύτερη έκταση τις ερχόμενες ημέρες εξαιτίας της ζέστης και των ισχυρών ανέμων.

“Φτάσαμε σε ένα κρίσιμο σημείο”, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Βρετανικής Κολομβίας Μάικ Φάρνγουορθ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Βάσει των συστάσεων των υπευθύνων για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και δασικών πυρκαγιών, και λόγω της επιδείνωσης των μετεωρολογικών συνθηκών, κηρύσσω κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην επαρχία”, πρόσθεσε.

Η απόφαση αυτή επιτρέπει το ενδεχόμενο μιας μαζικής εκκένωσης κατοικιών στην περιοχή και παρέχει στην κυβέρνηση τα μέσα για να εξασφαλίσει στέγη για αυτούς που θα απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, διευκρίνισε επίσης ο υπουργός.

Χθες Τρίτη δόθηκε εντολή σε περισσότερους από 5.700 ανθρώπους στην επαρχία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ήτοι σε περισσότερους από τους διπλάσιους σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι έχουν λάβει ειδοποίηση ότι μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι υποχρεωτικό προς το παρόν.

“Σας παρακαλώ, ετοιμάστε ένα σχέδιο εκκένωσης για την οικογένειά σας”, δήλωσε παράλληλα ο Κλιφ Τσάπμαν, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων κατά των πυρκαγιών στην Βρετανική Κολομβία, διευκρινίζοντας ότι 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν ήδη καεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!