Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Καναδάς: Ο όμιλος Bombardier καταργεί 2.500 θέσεις εργασίας
[Η Ναυτεμπορική]: Καναδάς: Ο όμιλος Bombardier καταργεί 2.500 θέσεις εργασίας

[Η Ναυτεμπορική]: Καναδάς: Ο όμιλος Bombardier καταργεί 2.500 θέσεις εργασίας

Ο καναδικός αεροναυπηγικός όμιλος Bombardier ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση περίπου 2.500 θέσεων εργασίας στο σκέλος του της αεροπλοΐας, κατά τη διάρκεια του 2020, λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού στις δραστηριότητές του.

«Η Bombardier Aviation έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μειώσει το προσωπικό της κατά σχεδόν 2.500 εργαζόμενους. Η πλειονότητα των περικοπών αυτών θα επηρεάσει τις κατασκευαστικές δραστηριότητες στον Καναδά. Η κατάργηση των θέσεων εργασίας θα γίνει σταδιακά κατά τη διάρκεια του 2020», ανακοίνωσε ο όμιλος.

Οι θέσεις που θα καταργηθούν αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% του εργατικού δυναμικού της Bombardier Aviation, του σκέλους του ομίλου που κατασκευάζει εμπορικά αεροσκάφη και απασχολεί σχεδόν 22.000 εργαζόμενους ανάμεσα στους 60.000 του ομίλου.

Για να εξηγήσει την απόφαση αυτή, ο όμιλος υπογραμμίζει «την προβλεπόμενη πτώση των παραδόσεων αεροπλάνων επιχειρηματιών στο σύνολο της βιομηχανίας κατά σχεδόν 30% σε 12 μήνες λόγω της πανδημίας».

«Ο όμιλος Bombardier πρέπει να προσαρμόσει τις δραστηριότητές του και το προσωπικό του για να διασφαλίσει την έξοδό του από την παρούσα κρίση σε γερές βάσεις», προσθέτει ο όμιλος του οποίου η έδρα είναι στο Μόντρεαλ.

«Είναι θέμα προσαρμογής στο μέγεθος της αγοράς για να είμαστε ανταγωνιστικοί», διευκρίνισε ο Μαρκ Μάσλους, εκπρόσωπος της Bombardier, σε συνέντευξη στο δημόσιο δίκτυο Radio Canada.

Στις αρχές Μαΐου, η πρώην καναδική βιομηχανική ναυαρχίδα δήλωσε απώλειες ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο λόγω των συνεπειών του κορονοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!