Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Καλλιεργούνται πιπεριές τσίλι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
[Η Ναυτεμπορική]: Καλλιεργούνται πιπεριές τσίλι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

[Η Ναυτεμπορική]: Καλλιεργούνται πιπεριές τσίλι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Στην φωτογραφία εικονίζεται ο αστροναύτης Σέιν Κίμπρο την στιγμή που τοποθετεί τους σπόρους της πιπεριάς τσίλι στην ειδική μονάδα που θα αναπτυχθούν.

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πειράματα ανάπτυξης και καλλιέργειας τροφίμων κυρίως λαχανικών και φρούτων. Η καλλιέργεια φρέσκων τροφίμων σε διαστημικές συνθήκες αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγιή διατροφή των αστροναυτών όχι μόνο στον διαστημικό σταθμό αλλά και στις επερχόμενες μακρινές επανδρωμένες αποστολές όπως αυτές που ετοιμάζονται να γίνουν στον Άρη.

Όπως έγινε γνωστό ξεκίνησε στον ISS ένα νέο πείραμα καλλιέργειας αυτή την φορά με πιπεριές τσίλι. Ο Αμερικανός αστροναύτης Σέιν Κιμπρό φύτεψε 48 σπόρους αυτής της καυτερής πιπεριάς στην ειδική για αυτό τον σκοπό μονάδα Advanced Planet Habitat (APH).

Οι αστροναύτες του ISS θα περιμένουν τέσσερις μήνες να αναπτυχθούν οι πιπεριές και στην συνέχεια θα ανοίξουν την μονάδα για να δουν τι έχει συμβεί. Αν οι πιπεριές αναπτύχθηκαν και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Το πείραμα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό αφού όλα τα προηγούμενα αφορούσαν τρόφιμα η καλλιέργεια των οποίων δεν διαρκούσε περισσότερο από λίγες εβδομάδες ενώ η καλλιέργεια των πιπεριών θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Είναι ένα πιο δύσκολο και σύνθετο εγχείρημα η επιτυχία του οποίου μπορεί να ανοίξει τον δρόμο στην καλλιέργεια και άλλων ειδών τροφίμων που καλλιεργούνται πιο δύσκολα αλλά είτε έχουν σημαντικές ωφέλειες στον ανθρώπινο οργανισμό είτε θα διευρύνουν την ποικιλία και την γευστικότητα των γευμάτων των μελών μιας επανδρωμένης αποστολής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!