Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Καλλιέργειες βακτηρίων στον Άρη θα παράγουν καύσιμα για πυραύλους
[Η Ναυτεμπορική]: Καλλιέργειες βακτηρίων στον Άρη θα παράγουν καύσιμα για πυραύλους

[Η Ναυτεμπορική]: Καλλιέργειες βακτηρίων στον Άρη θα παράγουν καύσιμα για πυραύλους

Η ανθρωπότητα ετοιμάζεται πυρετωδώς να ταξιδέψει στον Άρη. Ο Ελον Μασκ έχει δηλώσει ότι η διαστημική του εταιρεία, η Space X, θα πραγματοποιήσει την πρώτη το αργότερο μέχρι το τέλος της δεκαετίας και στόχος είναι αυτή να γίνει γύρω στο 2025.

Ο αμερικανός μεγιστάνας έχει επίσης πει ότι αν η αποστολή αποδειχθεί επιτυχής η εταιρεία του θα πραγματοποιεί ασταμάτητα πτήσεις στον Άρη ώστε μέχρι το 2050 να έχει δημιουργηθεί εκεί μια αποικία άνω του ενός εκατ. ανθρώπων. Η NASA από την πλευρά της σχεδιάζει την δική της επανδρωμένη αποστολή με πιο προσεκτικά βήματα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτή η αποστολή δεν θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το 2035.

Τα ζητήματα που έχουν να λύσουν οι διαστημικές εταιρείες και οι επιστήμονες για ένα τέτοιο ταξίδι είναι πολλά και πολυσύνθετα. Η ασφαλής μετάβαση και επιστροφή των επιβατών, η διατροφή τους στο ταξίδι, οι συνθήκες παραμονής στον Άρη είναι ορισμένα από τα ζητήματα που πρέπει να βρουν λύσεις οι επιστήμονες. Αν τελικά καταφέρουμε να φτάσουμε στον Κόκκινο Πλανήτη και αρχίσουν να δημιουργούνται οι πρώτες βάσεις και αργότερα ίσως κάποιες αποικίες ένα κρίσιμο για πολλούς λόγους ζήτημα είναι αυτό των προμηθειών και ειδικά των καυσίμων που θα χρειάζονται οι πύραυλοι και τα διαστημικά σκάφη για να εκτοξευθούν από την επιφάνεια του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!