Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Καλύβια: Καταγγελίες για παράνομο νεκροταφείο σε αυλή σπιτιού, όπου ενταφιάζονται παιδιά
[Η Ναυτεμπορική]: Καλύβια: Καταγγελίες για παράνομο νεκροταφείο σε αυλή σπιτιού, όπου ενταφιάζονται παιδιά

[Η Ναυτεμπορική]: Καλύβια: Καταγγελίες για παράνομο νεκροταφείο σε αυλή σπιτιού, όπου ενταφιάζονται παιδιά

Μήνυση κατατέθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών όπου καταγγέλεται η λειτουργία παράνομου νεκροταφείου, στην αυλή σπιτιού ιερέα στα Καλύβια.

Στον συγκεκριμένο χώρο, σύμφωνα με την καταγγελία, υπάρχει ένα σπίτι, όπου κατοικεί ένας ιερέας με την οικογένειά του, ένας ναός που δεν είναι γνωστό αν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια όπου γίνονται ταφές ενηλίκων αλλά και ταφές βρεφών και παιδιών.

Στη μήνυση,όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star γίνεται επίσης αναφορά για χρήματα που λαμβάνει ο ιερέας για κάθε ταφή.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως πρόκειται για παλιό μετόχι του Αγίου Όρους ενώ ερωτηθείς για τους τάφους απάντησε μεταξύ άλλων ότι «Είναι κάτι βρεφάκια, επειδή έχουν υπερκορεστεί τα νεκροταφεία Α’, Β’ Γ’, απ’ ότι μας πληροφορούν δεν υπάρχουν θέσεις γι’ αυτά τα παιδιά. Συνεννοήθηκα με μία ψυχούλα και έρχονται εδώ οι γονείς και τα ενταφιάζουμε. Έχουμε δικαίωμα οι Ιερές Μονές και τα Μετόχια να έχουμε χώρο ενταφιασμού».

Όπως λέει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. «είχα κατά καιρούς καταγγελίες για τον χώρο αυτό, είναι αυθαίρετο, παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι, έτσι το ονομάζει ένας παπάς που είναι εκεί, ο οποίος δεν ξέρω αν είναι επίσημος ή αν έχει χριστεί μόνος του. Στο προαύλιο του υποτιθέμενου μοναστηριού έχει κάνει αρκετές ταφές, 40-50 και ειδικά παιδιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!