Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Καλύτερες σχέσεις Γαλλίας-ΗΠΑ σε περίπτωση νίκης Μπάιντεν βλέπει ο Γάλλος υπ. Εμπορίου
[Η Ναυτεμπορική]: Καλύτερες σχέσεις Γαλλίας-ΗΠΑ σε περίπτωση νίκης Μπάιντεν βλέπει ο Γάλλος υπ. Εμπορίου

[Η Ναυτεμπορική]: Καλύτερες σχέσεις Γαλλίας-ΗΠΑ σε περίπτωση νίκης Μπάιντεν βλέπει ο Γάλλος υπ. Εμπορίου

Η Γαλλία αναμένει ομαλότερες εμπορικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση που ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν κερδίσει τελικά τις εκλογές, με μεγαλύτερη σύμπνοια στην αειφόρο ανάπτυξη και περισσότερη συνεργασία, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς στα γαλλικά κρασιά διαδοχικά για τις επιδοτήσεις της Airbus, απείλησε τις εισφορές σε σαμπάνια και πολυτελείς τσάντες και επιδίωξε τον απομονωτισμό με το σλόγκαν «Πρώτα η Αμερική».

Ερωτηθείς εάν η Γαλλία ανέμενε ότι μια προεδρία του Μπάιντεν θα έριχνε τους τόνους, ο Ριστέρ δήλωσε στο Reuters: «Σίγουρα θα δούμε μια βελτίωση στις σχέσεις. Θα υπάρχει καλύτερη συνεργασία σε πολλούς τομείς».

Ο Μπάιντεν έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της μάχης της Τζώρτζια νωρίς την Παρασκευή, πλησιάζοντας στην κατάκτηση του Λευκού Οίκου.

Το στρατόπεδο του Μπάιντεν δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ότι θα τερματίσει τον «τεχνητό εμπορικό πόλεμο» που κάνει ο Τραμπ εναντίον της Ευρώπης, ενώ αντιμετωπίζει ανισορροπίες στο εμπόριο γεωργικών προϊόντων με την ΕΕ.

Η Γαλλία επέβαλε νέο φόρο 3% στα έσοδα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, αλλά συμφώνησε να αναστείλει τις πληρωμές φέτος, ενώ διεξάγονται διεθνείς συνομιλίες σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης γιγάντων όπως η Google και η Facebook.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!