Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κάλυψαν την πτώση του α’ εξαμήνου τα containerships
[Η Ναυτεμπορική]: Κάλυψαν την πτώση  του α’ εξαμήνου  τα containerships

[Η Ναυτεμπορική]: Κάλυψαν την πτώση του α’ εξαμήνου τα containerships

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporiki.gr

Μείωση κατά 1,2% κατέγραψαν οι όγκοι των φορτίων που μεταφέρθηκαν με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε σύγκριση με το 2019, ένα ποσοστό πολύ μικρότερο αφενός απ’ ό,τι αναμενόταν στην αρχική φάση εκδήλωσης της πανδημίας Covid-19 και αφετέρου από το ποσοστό πτώσης 6,8% που σημειώθηκε τους πρώτους έξι μήνες του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019.

Όπως επισημαίνεται σε ανάλυση της Bimco, το δεύτερο εξάμηνο του 2020 οι όγκοι των μεταφερόμενων φορτίων αυξήθηκαν κατά 4,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο επίπεδο του δεύτερου εξαμήνου του 2019. Πολύ μεγάλο τμήμα αυτής της ανάπτυξης καταγράφηκε σε πολύ συγκεκριμένες γραμμές, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν συμφόρηση, ανισορροπίες και διαταραχή στην κυκλοφορία των εμπορευμάτων.

Η Bimco αναμένει ότι το 2021 θα είναι ακόμη καλύτερο για τον κλάδο των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε σύγκριση με το 2020, καθώς το υπερβάλλον φορτίο που πρέπει να μετακινηθεί θα διατηρηθεί για μήνες και οι liners το αξιοποιούν αυτό προκειμένου να «κλειδώσουν» μισθώσεις στα εμπορευματοκιβώτια, σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα 2020 για τους επόμενους 12 μήνες.

Προβάδισμα στο εμπόριο Άπω Ανατολής – Β. Αμερικής

Με μεγάλη διαφορά η μεγαλύτερη αύξηση των φορτίων παρατηρήθηκε στο εμπόριο μεταξύ της Άπω Ανατολής και της Βορείου Αμερικής. Σε αυτή τη γραμμή οι όγκοι αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια TEU το δεύτερο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του ιδίου έτους και κατά 2,1 εκατομμύρια TEU σε σύγκριση με το δεύτερο εξάμηνο του 2019, επιδόσεις αρκετές για να φέρουν τη συνολική ανάπτυξη της γραμμής σε θετική ρότα (+1,4 εκατ. TEU).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!