Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κακλαμάνης-Βουλή: Ο πρωθυπουργός απάντησε σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις κι έκανε 5 ενημερώσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κακλαμάνης-Βουλή: Ο πρωθυπουργός απάντησε σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις κι έκανε 5 ενημερώσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κακλαμάνης-Βουλή: Ο πρωθυπουργός απάντησε σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις κι έκανε 5 ενημερώσεις

Στις αναφορές Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στον κοινοβουλευτικό έλεγχο απάντησε ο προεδρεύων α΄ αντιπρόεδρός της, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Εγώ θα δώσω μια απάντηση μόνο στο κομμάτι που αφορά τη λειτουργία της Βουλής και άρα και το προεδρείο. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με βάση τα στοιχεία κ. πρόεδρε, στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, δηλαδή σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, έχει απαντήσει συνολικά σε επτά επίκαιρες ερωτήσεις. Τρεις δικές σας, τρεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και μία του γραμματέα του ΜέΡΑ25. Την προηγούμενη, ΙΖ Κοινοβουλευτική Περίοδο, στους 49 μήνες της, εσείς ως πρωθυπουργός απαντήσατε συνολικά σε 10 επίκαιρες ερωτήσεις».

Ο Ν. Κακλαμάνης ανέφερε πως παράλληλα με την «Ώρα του Πρωθυπουργού», με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν διεξαχθεί πέντε φορές ενημερώσεις του Σώματος με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Η πρώτη στις 14/2/2020 και η τελευταία στις 25/2/2021.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε πως «εγώ ως προεδρείο είμαι υποχρεωμένος να σταματήσω εδώ». Για όλα τα υπόλοιπα είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει απάντηση από την κυβερνητική εκπρόσωπο. Όπως είμαι σίγουρος ότι θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε και άλλες φορές με τον πρωθυπουργό στην Βουλή» συμπλήρωσε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν έκρυψε τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε να είναι στην έδρα, σε αυτή την εκτός Κανονισμού και κοινοβουλευτικών διαδικασιών παρέμβαση που ζήτησε να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντάς του: «Κύριε πρόεδρε, νιώθω άβολα γιατί είναι σαν να προεδρεύω στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που ούτε εσείς βεβαίως το επιθυμείτε και άλλο τόσο δεν το επιθυμώ και εγώ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!