Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Καυτό καλοκαίρι για το ευρωπαϊκό κρατικό χρέος
[Η Ναυτεμπορική]: Καυτό καλοκαίρι για το ευρωπαϊκό κρατικό χρέος

[Η Ναυτεμπορική]: Καυτό καλοκαίρι για το ευρωπαϊκό κρατικό χρέος

Από τότε που η ΕΚΤ δεσμεύθηκε για «στήριξη χωρίς όρια» τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα βλέπουν τις τιμές τους σε τροχιά ανόδου και τις αποδόσεις τους σε πτώση. Το ράλι του κρατικού χρέους της Ευρωζώνης αναμένεται να ανεβάσει ταχύτητα μέσα στον μήνα, καθώς η προσφορά (δηλαδή οι νέες εκδόσεις ομολόγων από τα κράτη- μέλη) θα περιοριστεί αισθητά, την ώρα που η ζήτηση παραμένει στα ύψη.

Με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ να «τρέχει» κανονικά, αλλά τις δημοπρασίες χρέους να είναι εξαιρετικά περιορισμένες, η Citi υπολογίζει ότι μέσα στον μήνα θα έχουμε έξτρα ρευστό 57 δισ. ευρώ στο «κυνήγι» στοιχείων ενεργητικού, γεγονός που θα αποτελέσει ισχυρό στήριγμα για τα ευρωπαϊκά ομόλογα. Από την πλευρά της και η Bank of America σημειώνει ότι οι προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους θα είναι ακόμη καλύτερες, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Εκτιμά ότι οι πωλήσεις ομολόγων θα υπερκαλυφθούν από έξτρα ρευστό 222 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά από το 2017.

Την ερχόμενη εβδομαδα η Γερμανία θα εκδώσει ένα νέο 5ετες ομόλογο, ενώ η Αυστρία και η Ιρλανδία έχουν επίσης προγραμματίσει εκδώσεις. Η Iταλία θα πουλήσει ένα νέο BTP Futura, ενώ εκτός Ευρωζώνης, η Βρετανία ετοιμάζει τις δικές της εκδόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!