Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Καύσωνας στον Καναδά: Ενεργές πάνω από 130 πυρκαγιές στη Βρετανική Κολομβία
[Η Ναυτεμπορική]: Καύσωνας στον Καναδά: Ενεργές πάνω από 130 πυρκαγιές στη Βρετανική Κολομβία

[Η Ναυτεμπορική]: Καύσωνας στον Καναδά: Ενεργές πάνω από 130 πυρκαγιές στη Βρετανική Κολομβία

Περισσότερες από 130 πυρκαγιές, τις οποίες πυροδότησαν κεραυνοί, είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον δυτικό Καναδά μετά τις θερμοκρασίες- ρεκόρ που κατέγραψε η χώρα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά δήλωσε ότι θα στείλει στρατιωτικά αεροσκάφη για να βοηθήσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Βρετανική Κολομβία οι οποίες μάχονται για τον έλεγχο των πυρκαγιών.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι άνθρωποι έπρεπε να εγκαταλείψουν το χωριό Λυτόν (Lytton) στην επαρχία. Η περιοχή κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία του Καναδά, αγγίζοντας τους 49,6 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη, και έπειτα τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η πυρκαγιά στο χωριό, το οποίο φιλοξενεί περίπου 250 άτομα και βρίσκεται περίπου 260 χιλιόμετρα (160 μίλια) βορειοανατολικά του Βανκούβερ, ανάγκασε πολλούς κατοίκους να φύγουν χωρίς τα υπάρχοντά τους την Τετάρτη το απόγευμα.

«Μέσα σε περίπου 15 λεπτά ολόκληρη η πόλη κατακλύστηκε από τις φλόγες», δήλωσε ο δήμαρχος στο BBC.

Την Παρασκευή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βρετανικής Κολομβίας δήλωσε ότι 136 πυρκαγιές ήταν ενεργές σε ολόκληρη την επαρχία και ότι είχαν καταγραφεί περίπου 12.000 αστραπές την προηγούμενη ημέρα.

Εκατοντάδες κάτοικοι έχουν προειδοποιηθεί ότι μπορεί να χρειαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους.

Ο υπουργός Άμυνας του Καναδά Χαρζίτ Σατζάν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών ελικοπτέρων και προσωπικού, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και να προσεγγίσει άτομα που απειλούνται από τις φλόγες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!