Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ.Ζέρβας: Η καθαριότητα σταμάτησε να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη
[Η Ναυτεμπορική]: Κ.Ζέρβας: Η καθαριότητα σταμάτησε να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη

[Η Ναυτεμπορική]: Κ.Ζέρβας: Η καθαριότητα σταμάτησε να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη

Τον ανακαινισμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα επιθεώρησε το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και σε δηλώσεις του τόνισε πως «μέσα σε δέκα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, η καθαριότητα έπαψε να αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης».

«Αυτό συνέβη γιατί έγινε πολλή δουλειά», εξήγησε ο ίδιος, προσθέτοντας πως πέρα από τις εργασίες στο ΣΜΑ, τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Η μία πρέσα έγιναν τέσσερις που λειτουργούν 365 μέρες τον χρόνο. Διορθώθηκε η γεφυροπλάστιγγα, επιδιορθώσαμε πολλά κοντέινερ και είμαστε σε θέση να πλένουμε τα απορριμματοφόρα. Ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί. Βρίσκουμε ένα σύγχρονο ΣΜΑ, απόλυτα λειτουργικό όχι μόνο για τον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά για το συνολικό σχεδιασμό του ΦΟΔΣΑ, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και όμορους δήμους», είπε χαρακτηριστικά.

Επιδίωξη του δημάρχου, στο τέλος της τετραετίας, είναι η Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο επίπεδο μιας ευρωπαϊκής πόλης όσον αφορά την καθαριότητα. «Συνεχίζουμε με την ανανέωση του εξοπλισμού και με την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων, που πιστεύω ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν, ώστε η καθαριότητα με τη βελτίωση της ανακύκλωσης, τα πράσινα σημεία και τους καφέ κάδους να βρίσκεται -στο τέλος αυτής της θητείας- στο επίπεδο που πρέπει να έχει μια ευρωπαϊκή πόλη και όχι μια πόλη που “πνίγεται” στα σκουπίδια», συμπλήρωσε ο Κ.Ζέρβας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!