Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Jumbo: Στο 17% περιορίστηκε η πτώση στο α’ εξάμηνο – Το χρονικό της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Jumbo: Στο 17% περιορίστηκε η πτώση στο α’ εξάμηνο – Το χρονικό της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Jumbo: Στο 17% περιορίστηκε η πτώση στο α’ εξάμηνο – Το χρονικό της πανδημίας

Μετά την ανάπτυξη των πωλήσεων κατά 5,8% τον Ιούνιο και την διψήφια ήταν αύξηση τον Μάιο ο όμιλος Jumbo κατάφερε να μετριάσει σε 17% στο εξάμηνο την ζημιά που υπέστησαν οι πωλήσεις της κατά το lockdown και μεταφράστηκε σε πτώση πάνω από 50% τον Μάρτιο και πάνω από 80% τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, το 2020 έδειχνε μια πολλά υποσχόμενη χρονιά, με τις πωλήσεις του Ιανουαρίου να αυξάνονται κατά περίπου +13% και του Φεβρουαρίου κατά +23%, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019, ωστόσο τα γεγονότα του Μαρτίου ήρθαν να ανατρέψουν τις προσδοκίες. Ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, τη Βουλγαρόια και τη Ρουμανία, όπου δραστηριοποιείται το δίκτυο, οι πωλήσεις του Μαρτίου, για τον όμιλο, κατέγραψαν δραματική μείωση κατά -51% περίπου. Τον Απρίλιο, με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και τα υπόλοιπα απλώς να υπολειτουργούν χάθηκε οριστικά και η Πασχαλινή περίοδος. Οι πωλήσεις κατέγραψαν νέα οδυνηρή πτώση (-86%), σε σύγκριση πάντα με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ο Μάιος έφερε την σταδιακή επανεκκίνηση των φυσικών καταστημάτων του δικτύου. Με την άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία, οι πωλήσεις του ομίλου έλαβαν ώθηση σε διψήφια ανάπτυξη (+13,6%) ενώ ο Ιούνιος παρέμεινε σε θετική τροχιά χωρίς ωστόσο να διατηρεί η δυναμική της επανεκκίνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!