Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο «υβριδικός πόλεμος» στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία
[Η Ναυτεμπορική]: Ο «υβριδικός πόλεμος» στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία

[Η Ναυτεμπορική]: Ο «υβριδικός πόλεμος» στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία

Η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία λαμβάνει θανατηφόρα διάσταση καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσνουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Την Παρασκευή, οι Πολωνοί συνοριοφύλακες δήλωσαν ότι δεν κατάφεραν να επαναφέρουν έναν Ιρακινό που «πιθανότατα» υπέστη καρδιακή προσβολή, αναφέρει το Politico.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν τη νύχτα, εντοπίστηκαν στα σύνορα τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, τριών ανδρών στην Πολωνία και μιας γυναίκας στη Λευκορωσία. Όλοι φέρονται να πέθαναν από εξάντληση και υποθερμία.

Οι θάνατοι των τελευταίων ημερών μπορεί να μην είναι οι τελευταίοι καθώς η θερμοκρασία πέφτει και οι μετανάστες εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας.

Η κατάσταση στα σύνορα με τους ανθρώπους που προσπαθούν να εισέλθουν στην Πολωνία, οι οποίοι είναι πλέον χιλιάδες το μήνα, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που υιοθέτησε ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, η κυβέρνηση του οποίου επιτρέπει στους ανθρώπους να πετάξουν στο Μινσκ από τη Μέση Ανατολή. Έπειτα φέρεται να τους βοηθάει να φτάσουν στα σύνορα από όπου προσπαθούν να περάσουν στην Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Να σημειωθεί ότι η Πολωνία έχει καταγράψει περισσότερες από 8.000 διελεύσεις φέτος – περίπου 4.100 τον Σεπτέμβριο και 3.500 τον Αύγουστο – σε σύγκριση με μόλις 120 προσπάθειες πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!