Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο «υβριδικός πόλεμος» και οι επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Πολωνία
[Η Ναυτεμπορική]: Ο «υβριδικός πόλεμος» και οι επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Πολωνία

[Η Ναυτεμπορική]: Ο «υβριδικός πόλεμος» και οι επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Πολωνία

Με τη συζήτηση για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης της ΕΕ να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, πολλά κράτη μέλη έχουν καταθέσει πρόταση για τη νομιμοποίηση των επανοπροωθήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν αναμένεται κοινή απάντηση της ΕΕ σχετικά με τη μετανάστευση πριν από τις γαλλικές εκλογές τον Απρίλιο του 2022, η ΕΕ θα βαδίσει σε τεντωμένο σχοινί, σχολιάζει το Euractiv, προσθέτοντας ότι η Λευκορωσία παραδειγματίζεται από την Τουρκία και εργαλειοποιεί μετανάστες και πρόσφυγες ως απάντηση στις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη χώρα η ΕΕ.

Το πρόβλημα στα σύνορα

Τον τελευταίο καιρό χιλιάδες μετανάστες πετούν στη Λευκορωσία και στη συνέχεια η κυβέρνηση του Αλεξάντρ Λουκασένκο φέρεται να τους βοηθάει να φτάσουν στα σύνορα από όπου προσπαθούν να περάσουν στην Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Είναι ενδεικτικό ότι η Πολωνία έχει καταγράψει περισσότερες από 8.000 διελεύσεις φέτος – περίπου 4.100 τον Σεπτέμβριο και 3.500 τον Αύγουστο – σε σύγκριση με μόλις 120 προσπάθειες πέρυσι. Η Συνοριοφυλακή της Πολωνίας ανέφερε ότι αποτρέπει 200 ​​έως 500 απόπειρες παράνομης διέλευσης συνόρων κάθε μέρα. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, περίπου 5.000 προσπάθειες ματαιώθηκαν.

Η Βαρσοβία και οι Βρυξέλλες έχουν καταγγείλει τις μεταφορές μεταναστών χαρακτηρίζοντας την πολτική της Λευκορωσίας ως «υβριδικό πόλεμο».

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί πέντε νεκροί στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν την Πολωνία και τις άλλες πληγείσες χώρες που προσπαθούν να ενισχύουν τα σύνορά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!