Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Συνάντηση Ντράγκι με Λέγκα και Κίνημα Πέντε Αστέρων
[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Συνάντηση Ντράγκι με Λέγκα και Κίνημα Πέντε Αστέρων

[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Συνάντηση Ντράγκι με Λέγκα και Κίνημα Πέντε Αστέρων

Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συνάντησε, σήμερα το μεσημέρι, στα πλαίσια των διαβουλεύσεών του, τις αντιπροσωπείες της Λέγκα και του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Χθες και την Πέμπτη, είχε συνομιλήσει με τους εκπροσώπους όλων των υπόλοιπων ιταλικών κομμάτων.

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι έκανε γνωστό ότι προτίθεται να στηρίξει τη νέα αυτή προσπάθεια, αλλά έθεσε, παράλληλα, σειρά θεμάτων που θεωρεί ότι πρέπει να είναι μέρος της δράσης της νέας κυβέρνησης: από την ενίσχυση των δημοσίων έργων, μέχρι την έγκριση κονδυλίων όχι για την παθητική στήριξη των ανέργων αλλά για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την όσο γίνεται πιο σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με παρατηρητές, αν τελικά το κόμμα του Σαλβίνι στηρίξει την νέα κυβερνητική συμμαχία, είναι πιθανό να ζητήσει την υπουργοποίηση δυο στελεχών της.

Σε ότι αφορά την συνάντηση με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ο ιδρυτής του, Μπέπε Γκρίλο, τόνισε ότι «όταν σχηματισθεί νέα κυβέρνηση, το κίνημά του θα δώσει το “παρών”, με εντιμότητα». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η νέα αυτή κυβέρνηση πρέπει να έχει ευρωπαϊκό και περιβαλλοντικό προσανατολισμό, δίνοντας έμφαση και στην αλληλεγγύη».

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων ζήτησε, επίσης, να μην καταργηθεί το λεγόμενο «εισόδημα του πολίτη» το οποίο θεσπίσθηκε όταν συγκυβερνούσαν με την Λέγκα, ως οικονομική βοήθεια των ανέργων και χαμηλοεισοδηματιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!