Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Προσφυγή υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού
[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Προσφυγή υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Προσφυγή υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Τριακόσιοι γιατροί και νοσοκόμοι της περιοχής της Λομβαρδίας προσέφυγαν στο διοικητικό δικαστήριο της περιφέρειάς τους, ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματική η υποχρέωση να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στις πόλεις Μπρέσια, Μάντοβα, Κρεμόνα και Μπέργκαμο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ορίζει με απόφασή της, ότι όποιος γιατρός, νοσοκόμος, ή μέλος του βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων δεν θέλει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του χρόνου. Η απόφαση έγινε δεκτή από τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας και τις ημέρες αυτές άρχισε να εφαρμόζεται

Σύμφωνα με την προσφυγή που κατατέθηκε στο διοικητικό δικαστήριο της Λομβαρδίας, η συγκεκριμένη υποχρέωση δεν είναι νόμιμη, διότι, όπως τονίζεται «δεν συνάδει με το ιταλικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ αφορά ένα εμβόλιο για το οποίο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα».

Η απόφαση του δικαστηρίου στις 14 Ιουλίου

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας αντιθέτως θεωρεί ότι αυτό που προέχει (έστω και αν πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού οι επιλογές του κάθε πολίτη) είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και ότι όποιος έρχεται σε άμεση επαφή με ευπαθείς ομάδες δεν μπορεί να απορρίπτει τον εμβολιασμό. Η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου της Λομβαρδίας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, θα ληφθεί στις 14 Ιουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!