Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Mετανάστες αναζητούν λιμάνι
[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Mετανάστες αναζητούν λιμάνι

[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Mετανάστες αναζητούν λιμάνι

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο πλοίο Ocean Viking με 180 πρόσφυγες και μετανάστες στα ανοιχτά της Σικελίας. Το προσφυγικό ζήτημα επιστρέφει και η αυστηρή νομοθεσία Σαλβίνι εξακολουθεί να εφαρμόζεται.

Ο κυβερνήτης του Ocean Viking αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εδώ και δέκα ημέρες πάνω στο πλοίο του βρίσκονται εκατόν ογδόντα μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν νότια της Σικελίας. Μέχρι τώρα όμως ούτε η Ιταλία ούτε η Μάλτα έχουν διαθέσει ένα λιμάνι για την αποβίβασή τους. Όπως έγινε γνωστό, έξι μετανάστες που επιβαίνουν στο πλοίο αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Έχει ζητηθεί η άμεση βοήθεια ψυχολόγου. Συνολικά σαράντα τέσσερις άνθρωποι παρουσιάζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και σύμφωνα με το πλήρωμα επείγει η μεταφορά τους στην ξηρά.

Είναι η πρώτη φορά από την περίοδο κατά την οποία στην κυβέρνηση βρισκόταν η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι (μέχρι το περσυνό καλοκαίρι), που ξαναπαρουσιάζεται ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Πολλοί σχολιαστές τονίζουν ότι αυτό οφείλεται και στο ότι, παρά τις τόσες υποσχέσεις, ο νόμος που είχε επιβάλει η Λέγκα για αυστηρό περιορισμό της αποβίβασης μεταναστών δεν έχει αλλάξει. Αυτό οφείλεται στο ότι τα Πέντε Αστέρια δεν δέχονται τα αιτήματα της Κεντροαριστεράς για μια πιο «χαλαρή» προσέγγιση.

Υποσχέσεις από την κυβέρνηση της Ρώμης

Από το υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης έγινε γνωστό ότι μέσα στην ημέρα το πλοίο αυτό, που ανήκει στη Μη Κυβερνητικής Οργάνωση SOS Mediterranee, θα μπορέσει να ελλιμενιστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!