Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία-κορωνοϊός: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην πόλη όπου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος
[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία-κορωνοϊός: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην πόλη όπου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος

[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία-κορωνοϊός: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην πόλη όπου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος

Στην ιταλική πόλη Vò, εκεί όπου πέθανε τον Φεβρουάριο ο πρώτος Ιταλός από τον Covid-19, οι ερευνητές δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να διενεργούν σε όλους τους κατοίκους τεστ ανίχνευσης της νόσου και μάλιστα όχι μόνο μία φορά.

Αυτό αποτελεί σημαντική πηγή αλίευσης πληροφοριών για την πορεία της πανδημίας που δύνανται να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες όχι μόνο στην ιταλική επικράτεια αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό σε αυτήν την περιοχή κοντά στην Πάντοβα, οι ερευνητές εντόπισαν συνολικά 73 θετικά κρούσματα πραγματοποιώντας τα πρώτα σχετικά τεστ, αριθμός που αντιστοιχούσε σε ποσοστό 2,6% του συνολικού πληθυσμού του τόπου.

Δύο εβδομάδες αργότερα, τα αντίστοιχα αποτελέσματα έδειξαν ότι 29 άτομα είχαν επίσης προσβληθεί από την νόσο χωρίς ωστόσο προηγουμένως να έχουν εμφανίσει ούτε καν ήπια συμπτώματα. Αυτή η παράμετρος αποδεικνύει επίσης πόσο ύπουλος μπορεί να είναι ο εν λόγω ιός, αφού είναι πιθανό ο ανθρώπινος οργανισμός να έχει προσβληθεί αλλά να μην υπάρχει καμία σχετική ένδειξη έτσι ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να αποφύγει την περαιτέρω εξέλιξη της ασθένειας.

Κανένα παιδί κάτω των δέκα ετών δεν έχει προσβληθεί από τον Covid-19

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το σύνολο των συγκεκριμένων ιατρικών εξετάσεων αποκαλύπτει ένα στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί και να αξιοποιηθεί αναλόγως από τους ερευνητές προκειμένου να προσθέσουν άλλο ένα «λιθαράκι» στην έρευνα που διενεργείται παγκοσμίως για την αποκωδικοποίηση του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!