Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Η κατάρρευση των Πέντε Αστέρων- Φάρος των εξελίξεων οι τοπικές εκλογές στη Ρώμη
[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Η κατάρρευση των Πέντε Αστέρων- Φάρος των εξελίξεων οι τοπικές εκλογές στη Ρώμη

[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Η κατάρρευση των Πέντε Αστέρων- Φάρος των εξελίξεων οι τοπικές εκλογές στη Ρώμη

Της Ιωάννας Βαρδαλαχάκη
ivard@naftemporiki.gr

Εκατομμύρια πολίτες στην Ιταλία προσέρχονται την Κυριακή για να εκλέξουν νέους δημάρχους , σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει δύο ημέρες και η οποία θεωρείται ένα κρίσιμο και ενδεικτικό τεστ για τις πολικές συμμαχίες πριν από τις εθνικές εκλογές που έρχονται σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 17-18 Οκτωβρίου και θα αφορούν στους δήμους με περισσότερους από 15.000 ψηφοφόρους, εφόσον δεν υπάρξει υποψήφιος με ποσοστό άνω του 50%. Θεωρείται βέβαιο ότι επαναληπτικό γύρο θα έχει ο αγώνας για τη δημαρχία σε όλες τις μεγάλες ιταλικές πόλεις, όπως η Ρώμη, το Τορίνο, η Νάπολη και η Μπολόνια.

Την προσοχή, ωστόσο, επικεντρώνει η ανάδειξη του επόμενου δημάρχου στην ιταλική πρωτεύουσα, καθώς αναμένεται να αναδιαμορφώσει τις σχέσεις εξουσίας μεταξύ των κομμάτων του κυβερνώντος συνασπισμού.

Με τις τοπικές αυτές εκλογές, οι Ιταλοί θα κληθούν να κρίνουν την αυστηρή στρατηγική της κυβέρνησης «έκτακτης ανάγκης» του Μάριο Ντράγκι που αγκαλιάζει διαφορετικές πολιτικές ομάδες. Κεντροαριστερά, Πέντε Αστέρια και Φόρτσα Ιτάλια την στήριξαν ανεπιφύλακτα, η Λέγκα εξέφρασε συχνά αντιρρήσεις, ενώ τα Αδέλφια της Ιταλίας ήταν και παραμένουν κάθετα αντίθετα. Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό και να δοκιμάσει την ενότητα μεταξύ των συμμάχων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!