Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ιταλία ετοιμάζεται για αυξήσεις στις τιμές των ζυμαρικών
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ιταλία ετοιμάζεται για αυξήσεις στις τιμές των ζυμαρικών

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ιταλία ετοιμάζεται για αυξήσεις στις τιμές των ζυμαρικών

Οι Ιταλοί ενδέχεται σύντομα να βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες τιμές ζυμαρικών λόγω της πτώσης στην παραγωγή σκληρού σιταριού.

«Η οικογένειά μας ασχολείται με αυτήν την επιχείρηση εδώ και 110 χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχουμε ζήσει μια τέτοια κατάσταση», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore ο Giuseppe Ferro, διευθύνων σύμβουλος της La Molisana.

Πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ζυμαρικών στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το Ferro, οι μεγάλοι παραγωγοί ζυμαρικών σπεύδουν ήδη να δημιουργήσουν αποθέματα σε σιτηρά, τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν έως και δύο χρόνια.

Όμως, όπως λέει, το σιμιγδάλι, το οποίο είναι απαραίτητο για την παρασκευή ζυμαρικών, δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα.

Η έλλειψη έχει ήδη επηρεάσει το κόστος παραγωγής και θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών λιανικής πριν από τα Χριστούγεννα, πρόσθεσε ο Ferro. Το σκληρό σιτάρι χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζυμαρικών.

Η ξηρασία και η ζέστη συνέχισαν να πλήττουν τη συγκομιδή σίτου τον Ιούλιο στον Καναδά, τον μεγαλύτερο προμηθευτή σκληρού σίτου στον κόσμο, μερικούς μήνες μετά από τον δύσκολο χειμώνα που έπληξε τις ρωσικές καλλιέργειες. Οι αποστολές σιτηρών από τις αποβάθρες των λιμένων του δυτικού Καναδά μειώθηκαν κατά 41% την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση της Quorum Corp.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!