Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιταλοί γιατροί εντόπισαν τη σχέση της Covid-19 με τη φλεγμονώδη νόσο που προσβάλλει τα παιδιά
[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλοί γιατροί εντόπισαν τη σχέση της Covid-19 με τη φλεγμονώδη νόσο που προσβάλλει τα παιδιά

[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλοί γιατροί εντόπισαν τη σχέση της Covid-19 με τη φλεγμονώδη νόσο που προσβάλλει τα παιδιά

Τις πρώτες σαφείς ενδείξεις για τη σχέση μεταξύ της Covid-19 και μιας σπάνιας, αλλά σοβαρής φλεγμονώδους νόσου που προσβάλλει ορισμένα παιδιά και καθιστά υποχρεωτική τη νοσηλεία τους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντόπισαν γιατροί στην Ιταλία.

Η διαταραχή αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο τόσο στη Γαλλία όσο και στη Βρετανία, όπου παιδιά παρουσιάσαν τοξικό σοκ και συμπτώματα της φλεγμονώδους νόσου Kawasaki.

Την Τρίτη, οι γιατροί στο βρετανικό Νοσοκομείο Παίδων Evelina London ανακοίνωσαν το θάνατο ενός 14χρονου αγοριού, του πρώτου γνωστού θανάτου από τη νόσο αυτή στη Βρετανία. Περίπου 75 με 100 παιδιά λαμβάνουν θεραπεία σε όλη τη χώρα. Στα τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνονται πυρετός, δερματικά εξανθήματα, κόκκινα μάτια, σκασμένα χείλη και κοιλιακό άλγος.

Οι γιατροί υποπτεύονταν από την αρχή ότι ο κορωναϊός έπαιξε ρόλο στη νέα διαταραχή προκαλώντας υπερβολική ανοσολογική αντίδραση στα παιδιά, αλλά δεν υπήρχε απόδειξη ότι η Covid-19 συνδέεται με τη φλεγμονώδη διαταραχή.

Τα τελευταία στοιχεία προέρχονται από γιατρούς στο Μπέργκαμο, την πόλη με το υψηλότερο ποσοστό λοιμώξεων και θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία στο νοσοκομείο Papa Giovanni XXIII, από τότε που εμφανίστηκε ο ιός στο Μπέργκαμο, τα περιστατικά της νόσου Kawasaki αυξήθηκαν σε περίπου 10 ανά μήνα σε σύγκριση με το ένα κάθε τρεις μήνες τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Από τα 10 παιδιά που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για τη διαταραχή από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Απριλίου, οκτώ βρέθηκαν θετικά στον ιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!