Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η ITA «απογειώνεται» χωρίς τα χρέη της Alitalia
[Η Ναυτεμπορική]: Η ITA «απογειώνεται» χωρίς τα χρέη της Alitalia

[Η Ναυτεμπορική]: Η ITA «απογειώνεται» χωρίς τα χρέη της Alitalia

Η νέα ιταλική αεροπορική εταιρεία Italia Trasporto Aereo SpA έλαβε έγκριση για κρατική χρηματοδότηση και δεν θα χρειαστεί να αναλάβει τα χρέη της προκατόχου της Alitalia, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παρασκευή.

Ενώ ο αντιμονοπωλιακός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε πως είναι παράνομες οι αξίας 900 εκατ. ευρώ ιταλικές επιδοτήσεις στην Alitalia, ενέκρινε από την άλλη την εισφορά κεφαλαίου της Ιταλίας, ύψους 1,35 δισ., στον διάδοχό της, ITA, λέγοντας ότι η νέα αεροπορική εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να αποπληρώσει την παράνομη βοήθεια στην Alitalia.

«Η Ιταλία απέδειξε ότι υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ της Alitalia και της νέας αεροπορικής εταιρείας ITA και ότι η επένδυσή της στην ITA είναι σύμφωνη με τους όρους που θα είχε αποδεχθεί ένας ιδιώτης επενδυτής», δήλωσε η επικεφαλής για την αντιμονοπωλιακή επικεφαλής της ΕΕ Μαργκρέτ Βεστάγκερ.

«Μόλις απογειωθεί η ITA, εναπόκειται στην Ιταλία και τη διοίκηση της ITA να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία μια για πάντα. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε από πλευράς μας για να εξασφαλίσουμε το θεμιτό ανταγωνισμό στον ευρωπαϊκό τομέα της αεροπορίας», συνέχισε.

Η ITA, σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πτήσεις της στις 15 Οκτωβρίου, μετά από μήνες συνομιλιών με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τους όρους της βοήθειας που είχε χορηγηθεί προηγουμένως στην Alitalia.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!