Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Ξεκινά η δίκη του Μπ. Νετανιάχου για δωροδοκία και διαφθορά
[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Ξεκινά η δίκη του Μπ. Νετανιάχου για δωροδοκία και διαφθορά

[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Ξεκινά η δίκη του Μπ. Νετανιάχου για δωροδοκία και διαφθορά

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου έφτασε στο δικαστήριο στην Ιερουσαλήμ, καθώς η δίκη του για διαφθορά αρχίζει με τις εναρκτήριες κατηγορίες και τους πρώτους μάρτυρες.

Ο κ. Νετανιάχου, 71 ετών, κατηγορείται για δωροδοκία, απάτη και παραβίαση εμπιστοσύνης σε σχέση με τρεις ξεχωριστές υποθέσεις. Επισήμανε επίσημα ότι δεν ήταν ένοχος για τις κατηγορίες κατά την ακρόαση του Φεβρουαρίου.

Η δίκη του έχει καθυστερήσει αρκετές φορές λόγω περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και των γενικών εκλογών του περασμένου μήνα.

Οι εκλογές απέτυχαν να τερματίσουν το αδιέξοδο που πλήττει την ισραηλινή πολιτική τα τελευταία δύο χρόνια, με το δεξιό μπλοκ του κ. Νετανιάχου και τα κόμματα που αντιτίθενται σε αυτόν αμφότερα να μην έχουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ο Πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν θα συμβουλευτεί τους ηγέτες του κόμματος τη Δευτέρα και στη συνέχεια θα ορίσει ποιος πιστεύει ότι έχει τις καλύτερες πιθανότητες να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

Οι αντίπαλοι του κ. Νετανιάχου φοβούνται ότι εάν παραμείνει πρωθυπουργός θα προωθήσει νομοθεσία που θα του επέτρεπε ασυλία από τη δίωξη ενώ ήταν στην εξουσία. Ο ίδιος απορρίπτει έναν τέτοιο ισχυρισμό.

Για τι κατηγορείται ο Μ. Νετανιάχου

Έχει κατηγορηθεί σε τρεις περιπτώσεις, γνωστές ως Φακέλους 1.000, 2.000 και 4.000:

Φάκελος 1.000 – Απάτη και παραβίαση της εμπιστοσύνης: κατηγορείται για δωροδοκία – κυρίως πούρα και μπουκάλια σαμπάνιας – από ισχυρούς επιχειρηματίες σε αντάλλαγμα εύνοιες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!