Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία έπληξε θέσεις της Χαμάς σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών
[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία έπληξε θέσεις της Χαμάς σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών

[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία έπληξε θέσεις της Χαμάς σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών

Φωτογραφία αρχείου

Την είδηση ότι έπληξε «υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές» της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τριών ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Συγκεκριμένα το ισραηλινό γενικό επιτελείο ανέφερε μέσω Twitter ότι «σε αντίδραση στις τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ, η Πολεμική Αεροπορία μας στοχοποίησε υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς στη Γάζα. Φροντίζουμε η Χαμάς να λογοδοτεί».

Νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ κοντά στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα, προειδοποιώντας τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια. Οι δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν πριν νυχτώσει, είχε αναφέρει το επιτελείο νωρίτερα. Η τρίτη, που εκτοξεύθηκε αφού έπεσε το σκοτάδι, αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, πρόσθεσε. Ωστόσο ουδεμία από τις δύο πλευρές έκανε λόγο για θύματα, ενώ δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για τις εκτοξεύσεις των ρουκετών.

Τα τελευταία χρόνια, Ισραήλ και Χαμάς έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους

Το Ισραήλ είχε αποσπάσει τη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών, το 1967, αλλά απέσυρε μονομερώς τα στρατεύματά του και εκκένωσε τους εβραϊκούς οικισμούς στη ζώνη αυτή το 2005.

Ωστόσο οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να ελέγχουν τα σύνορα της Γάζας, σε συντονισμό με την Αίγυπτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!